ГоловнаКультура

Віктору Януковичу-молодшому є діло до українського кіно - глава Держкіно

Народний депутат вніс законопроекти зі змінами, які запропонували кінематографісти.

Віктору Януковичу-молодшому є діло до українського кіно - глава Держкіно

В ексклюзивному інтерв'ю LB.ua Катерина Копилова розповіла, як Держкіно співпрацює з Віктором Януковичем-молодшим, який пообіцяв брати активну участь у розвитку українського кіно.

"Він бере участь в обговореннях, які стосуються, в основному, вирішення проблемних питань. Законодавча ініціатива, яка від нього виходить - це дуже велика допомога. Віктор Вікторович допомагав нам і з Податковим кодексом і з Бюджетним, вніс три законопроекти до Верховної Ради", - розповіла Катерина Копилова.

Водночас глава Держкіно впевнена, що ініціаторами змін до законодавства в частині кіно повинні виступати самі кінематографісти: саме вони знають, що потрібно для того, щоб полегшити їх роботу.

Перед тим, як вносити законопроекти в Держкіно провели кілька нарад і круглих столів, в яких Віктор Янукович-молодший також брав участь. В рамках цих зустрічей були обговорені питання щодо законопроектів, а потім їх подали до Верховної Ради.

Коли народні депутати зможуть розглянути закони - наразі невідомо, адже для початку законопроекти повинні пройти через профільні комітети. Наімовірніше, питання про реформи в українському кіно буде вирішено вже наступною каденцією Верховної ради України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram