ГоловнаКультура

У Криму відкрився унікальний парк мініатюр

Місцеві визначні пам'ятки зменшили в 25 разів.

У Криму відкрився унікальний парк мініатюр
Фото: comments.ua

У Криму готують до відкриття парк мініатюр, який складатиметься з кримських визначних пам'яток і просто відомих будівель півострова, але зменшених у 25 разів.

Серед визначних пам'яток - Ластівчине гніздо, Лівадійський і Ханський палаци, а також будівлі кримського парламенту і Ради міністрів АРК. Зараз майстри "добудовують" міні-будівлі, які в майбутньому розташовуватимуться в Алушті.

Майстерня з виготовлення мініатюр розташована в Сімферополі, де над проектом "Крим у мініатюрі" працюють вже 2 роки.

Як повідомив автор проекту Віктор Жиленко, спочатку був довгий підготовчий процес. Фотографи робили тисячі детальних фотографій відомих кримських будівель і пам'ятників архітектури. Потім архітектори з фотографій робили креслення, які пізніше програмісти обробляли і переводили в комп'ютерні 3D-моделі.

Після цього елементи з пластику вирізали на верстатах і збирали їх в одне ціле. Впізнаваними будівлі стають в руках художників, які розписували їх. Зараз вони закінчують працювати над останніми об'єктами.

"Одним із найбільш важких у розфарбовуванні став Ханський палац - там дуже багато дрібних деталей - різьблені ґрати на вікнах, черепиця, перила і тонкий різнобарвний розпис на стінах, який потрібно було передати в найдрібніших деталях", - зізналися майстри, що розписують мініатюри.

Усього роблять 45 макетів. Все - в масштабі 1:25, як заведено в усьому світі в парках мініатюр. Ті, що вже готові, перевезли з Сімферополя і почали встановлювати в Алушті.

Офіційне відкриття парку "Крим у мініатюрі" заплановано на 1 червня.

Фото: comments.ua

Фото: comments.ua

Фото: comments.ua

Фото: comments.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram