ГоловнаКультура

У Києві відкрили новий Музей історії

Попов вручив ключі від новобудови.

У Києві відкрили новий Музей історії
фото из архива
Фото: kmv.gov.ua

У неділю на вул. Богдана Хмельницького, 7, біля станції метро "Театральна" святкували офіційне закінчення будівництва нового приміщення для Музею історії Києва.

На відкриття приміщення музею прийшло багато гостей: чиновники столичної міськадміністрації, народні депутати, громадські діячі та митці. Голова КМДА Олександр Попов передав адміністрації музею ключі від новобудови, а гості вручили подарунки, які стануть новими експонатами музею.

Зокрема, голова Національної спілки художників України Володимир Чепелик передав у дарунок Музею історії міста Києва десять картин сучасних київських художників. А академік, директор Інституту історії НАН України Валерій Смолій подарував Музею нову ілюстровану енциклопедію історії Києва, видану за підтримки Київської міської державної адміністрації.

"Сьогодні ми всі розуміємо, що будувати важко. Важко будувати будинок, важко будувати державу, однак найважче - будувати духовність. І мені хотілося б бачити цей музей центром духовності Києва, центром, у якому зосереджена історична пам'ять Києва. А це пам'ять тисячоліть, пам'ять, яка відображає половців і гунів, пам'ять, яка увібрала в себе литовців і поляків, пам'ять, яка бачила революції, окупації, війни, звільнення і відновлення Києва та багато інших речей. І це повинно бути відображено в експонатах Музею історії Києва", - зазначив Валерій Смолій.

Нагадаємо, Музей історії Києва отримав нове приміщення після восьми років поневірянь орендованими площами. Це стало можливо завдяки втручанню голови КМДА Олександра Попова в конфлікт про зведення будинку біля ст. м. "Театральна".

У підсумку забудовники погодилися передати недобудовану споруду у власність міста. Добудували приміщення, як і обіцяв голова КМДА Олександр Попов, до Дня Києва. Формування експозиції триватиме до Дня Незалежності. Після цього двері Музею відчинять для відвідувачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram