ГоловнаБлогиБлог Владимира Маруса

Начальник УГРО погрожував кандидату (ФОТО, ВІДЕО)

«Тепер, Гапко, і ми люди…» - так нині може сказати собі вбога Херсонщина. Досі вона займала перше місце в Україні лише за кількістю зґвалтувань, за версією «Фокус» четверта щодо кількості найдорожчих авто, вілл, будівель.Ну ще перша за кількістю захворювань на відкритий туберкульоз, працівників ВБНОН у, засуджених за впровадження наркотиків «у маси», темпів винищення промисловості й спортивних споруд.

Кандидат в нардепы Виталий Богданов
Фото: Надано Володимиром Марусом
Кандидат в нардепы Виталий Богданов

А тепер ще й 5 (П ЯТЬ) виборчих округів херсонщини з 20 (двадцяти) в Україні визнано проблемними. По 183 округу висуванець ПР Василь Федін, програвши більше як 5000 голосів опозиційному кандидату (УДАР) Андрію Путілову, програє вже п’ятий суд поспіль, і не вгамовується.Тож тільки уявити собі – кандидат від опозиції…тисне…на суд. Суди йдуть по двічі на день, і будуть йти доти, доки ЦВК не скаже – та надоїли вже, хай депутатом стане Федін, тільки кінчайте це.

Місцезнаходження бюлетенів 185-го виборчого округу й досі невідоме! Члени 185-ї ОВК стверджують, що вже передали їх до архіву. За словами її членів, без жодного документування цього процесу.

Але постановою ЦВК визначено чітку процедуру передачі виборчої документації в архів. З 10 тьма Додатками!

А саме: тільки «ПІСЛЯ ОФІЦІЙНОГО ОПРИЛЮДНЕННЯ результатів виборів народних депутатів України (далі – вибори депутатів) окружні виборчі комісії передають виборчу та іншу документацію до архівних установ...»

За Постановою Центральної виборчої комісії від 12 березня 2012 року №46.

Але члени ОВК  відмовляються виконувати постанову ЦВК. Бюлетені законним чином не збираються. Незапечатані, відкриті коробки звалені в прохідній кімнаті, що не зачиняється. Зубатова Світлана Федорівна (член 185 ОВК) на цитування постанови відповіла так: «То де угодно хай пишуть.»

Працівники Каховського районного архіву в свою чергу стверджують: «Ми еще не прийняли ту документацию…».

Офіційними спостерігачами Громадянської мережі ОПОРА складено акт про порушення. Скарга на незаконні дії 185-ї ОВК подана до Центральної виборчої комісії.»

Згідно ж ст. 158 Кримінального кодексу України, за таке передбачено обмеження волі на строк до п'яти років.

Але є іще один дуже важливий нюанс.

Розповідає кандидат у народні депутати, помічник народного депутата Віталій Богданов:

«Балачки про те, що неможливо на рівних розмовляти з керівництвом ПР – міф. То якщо людина чи то залякала сама себе, чи не хоче втратити роботу, чи є домовленість з тою ж таки ПР – тоді так.

Мені за багаточисельні порушення з боку 185 ОВК  під час волевиявлення й підрахунку голосів, що викладено її у скарзі до ЦВК, вдалося домогтися позачергового засідання 185 ОВК.

Але під час засідання до зали вдерлися якась людина в цивільному й кілька офіцерів міліції в бронежилетах. Людина в цивільному поводилася брутально, по-хамськи, хапала за руки, намагалася спровокувати бійку.

Навідріз відмовляючись показати посвідчення чи назвати себе. Тільки один з членів комісії, боязко  озираючись, повідомив, що то – начальник Управління карного розшуку Каховського райвідділу МВС.

Я його ввічливо питаю – яке ви особисто маєте відношення до виборчого процесу? На підставі якого регламенту ви тут здійняли лайку й провокуєте суспільні катаклізми?

Тоді він почав відкрито мені погрожувати. Ви мені погрожуєте, питаю? Відповідь – ТАК. Але хотів би я подивитись, як він свої погрози виконає? Бо по-перше, я тут, на відміну від нього, на законних підставах. По-друге, поводжу себе тактовно. І по-третє, хай би хтось спробував мене залякати.

А потім прийшов іще вищий начальник – перший заступник начальника райвідділу. Такий чин, звісно, може бути причетним до підрахунку голосів»

Так що, панове, не такий страшний дідько, як його малюють.

Якщо ж опозиційні кандидати будуть і надалі поводити себе наче попелюшки, тут їм жаба цицьки й дасть.  

До речі, працівники Білозерського райвідділу міліції затримали безробітного, що пограбував і зґвалтував свою сусідку. От так.

Але то вже зовсім інша історія, Країно!

Владимир Марус Владимир Марус , Общественный деятель
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram