ГоловнаБлогиБлог Тараса Костанчука

Якщо чиновник не може пояснити звідки в нього статки, він уже апріорі повинен бути засуджений за корупцію

Останні новини про декларування майна чиновників спричиняють неабиякий резонанс в українському суспільстві: обговорення під час ефірів, карикатури у соціальних мережах, гарячі обговорення політиків під час ток-шоу. Все це банальний шок для нашого народу. Здавалось би, що такі статки окремих особистостей є чимось нереальним на фоні загальної бідності, кризи та війни в країні. Ми живемо неначе в паралельному світі, де пенсіонери харчуються однією картоплиною на добу, складають до купки копійки, щоб цією «купкою» розрахуватись за комунальні послуги. Хлопці на лінії розмежування несуть варту в одязі, який їм привозять волонтери, харчуються за рахунок пожертв, сплять в окопах… Натомість інша реальність окремих осіб рясніє ексклюзивними автомобілями, прикрасами, телефонами, одягом від світових кутюр’є, апартаментами та царськими маєтками. Цей світ, що складається з двох реальностей – має назву українська буденність. Чому все так відбувається? – Риторичне запитання… Нонсенс і парадокс!

Фото: prioritet.org

Але якщо ми вважаємо Україну сучасною Європейською країною, хіба можна побачити в цій ситуації Європейські цінності?Сьогоднішня влада є парадоксальною. Вона побудована на нашій крові, на наших стражданнях. Сволота, яка прийшла до влади, тепер нам, патріотам розповідає, що не можє піти, тому що їй немає заміни. Але я наголошую вкотре на тому, що громадським активістам необхідно бути об’єднаними! Що робить сучасна влада? – Розділяє! Навмисно! Тому що є принцип – розділяй і пануй. Цього принципу дотримується Росія та інші тоталітарні режими, але ми не можемо цього допустити в нашій країні! Нам треба бути об’єднаними в нашому прагненні, щоб Україна набула світле майбутнє. Справжнє майбутнє!

Ситуація з електронним декларуванням особисто мене, як громадянина, страшенно розлютила! Всі ці держиморди тягнули до останнього, не знали як найкраще сховати свої статки, як зробити так, щоб найдовше залишитись у владних кабінетах.

І от я уявляю, що десь у Верховній Раді сидить який-то негідник, тільки тому що ми його туди посадили, тільки тому що ми, патріоти, дали можливість прийти у владу таким як він… І ця падлюка сидить і думає, що його яхта має більше значення, ніж майбутнє України! Він розуміє, що і його «Мерседес», який він вкрав, також всі побачать в електронній декларації!

Я щоранку прокидаюсь з однією думкою: «Що я зробив для перемоги України? Що я зробив, щоб Україна мала майбутнє?». Я впевнений, що ця сволота при владі про це не думає! Вони живуть з однією лише думкою про те, як найдовше залишитись в кріслі, з якого їх час вже викидати!

В кожній Європейській державі рядовий поліцейський, наприклад може спитати у держслужбовця звідки в нього «Мерседес», і той зобов’язаний відповісти звідки він взяв гроші на цей автомобіль! Якщо чиновник не може пояснити, він уже апріорі повинен бути засуджений за корупцію! Це норма для Європи. У нас про це мовчать!

Держслужбовець!? Давав клятву, що ти служиш державі? Відповідай цій клятві!

Тарас Костанчук Тарас Костанчук , Керівник ГО "Військово-патріотичне об'єднання учасників АТО "Справедливість", командир штурмової групи батальйону "Донбас"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram