ГоловнаБлогиБлог Олега Ляшка

Нарешті відриваємося від радянського минулого

Нарешті усіх нас можна привітати з першим, хоча поки що й технічним, кроком на шляху до підписання довгоочікуваної Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. 30 березня дві сторони переговорного процесу – Україна та ЄС – парафували текст Угоди, зафіксувавши тим самим наміри підготувати історичний документ до підписання або у грудні 2012 року під час проведення чергого саміту Україна – ЄС, або вже у 2013 році.

Фото: Макс Левин

Фактично, парафувавши Угоду про асоціацію, Україна чітко дала зрозуміти Росії, що наше політичне майбутнє пов’язано з Європою. І нехай апологети диктаторського режиму Кучми в особі пана Медведчука кажуть про те, що українська держава купує акції МММ, або Еліта-центру, або ще якоїсь чергової піраміди. Вони зі своїми коментарями та награбованими мільярдами назавжди залишилися у минулому.

Зате ми, громадяни України, пішли вперед.

В Європейському Союзі розуміють, що без України європейській дім не буде повністю надійно збудованим. Мабуть, тому й почули мої заклики, а також звернення Юлії Тимошенко щодо необхідності якнайшвидшого підписання Угоди, яка юридично може убезпечити нас від вступу до Митного або Євразійського союзів.

У квітні місяці я їду до Польщі, де говоритиму зі своїми колегами про багато питань, у першу чергу – про перспективи нашої євроінтеграції. Буду намагатися тим самим підготувати грунт для того, аби вже після парламентських виборів нові політичні сили могли б домогтися підписання згаданої Угоди.

Попереду – багато роботи із будівництва в Україні європейської державної моделі, покликаної забезпечити справжню відповідальність влади, політичні гарантії для опозиції та добробут для громадян.

Олег Ляшко Олег Ляшко , Народний депутат України, лідер Радикальної партії
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram