ГоловнаБлогиБлог Олега Ляшка

Каста недоторканих пенсіонерів

Верховна Рада в чергове розділила українців на касти. Тепер ми маємо простих пенсіонерів і VIP-старців! Верховна Рада прийняла за основу законопроекту №9764 про внесення зміни до статті 23 Закону України «Про державну службу». За документ проголосував 251 народний обранець – Партія регіонів, комуністи, литвинівці та кілька «тушок».

Фото: Макс Левин

Нове положення передбачає, що державним службовцям на посадах першої категорії може бути продовжено перебування на службі після досягнення ними 65-річного віку. До цієї категорії належать посади керівника, заступників керівника державного органу, членів державного колегіального органу, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, та їх апарату, органу влади Автономної Республіки Крим та його апарату; голови, заступників голови місцевої державної адміністрації.

Тобто, без вікових обмежень зможе працювати фактично вся чиновницька верхівка, яку біля «кормушки» розсадила Партія Регіонів. Тепер вони безперешкодно і до скону зможуть служити олігархам і далі питимуть кров з українського народу.

Згадайте ще недавно нашумілу пенсійну реформу, якою збільшено пенсійний вік для жінок, зменшено рівень пенсій, а щоб отримати «мінімалку» потрібен значно більший стаж. Ось як влада подбала про простих українців, а як потурбувалася про чиновників, які ще з радянських часів керують державою і довели її до повного занепаду. Ясно, що в своїх кабінетах вони не так спрацювалися, як прибиральниці, шахтарі, селяни чи працівники заводу, тож мають повно сил, аби і далі грабувати народ. В Кабінеті міністрів вважають, що досвід цих старців забезпечить стабільність і безперебійність кадрової політики на державній службі. То я хочу сказати, що народу України вже у печінках ця стабільність, коли на вищих посадах комуняки, злодії і злочинці! Хай забирають зі своїм досвідом, бо від нього вже неможливо вижити!

Фото: Макс Левин

Як влучно зауважила моя колега, народний депутат України Ольга Бондар, виглядає, ніби ця норма виписана зокрема і під главу уряду Миколу Азарова. Бо в грудні цього року йому, дасть Бог, виповниться 65 років. То ж влада наперед подбала, аби такий цінний кадр не пішов бува «на списання» і лишився при ділі!

Вважаю, що правді мудрим управлінцям солідного віку доцільніше йти викладати у виші, аби передати свої знання і вміння молодому поколінню, а не чекати поки з кабінетів винесуть у труні. Втім, переконаний, що «мудреців» у владі нині не багато, тож владу треба передати молодим, розумним, сильним і красивим хлопцям та дівчатам, які піднімуть Україні з колін. Новація, затверджена Верховною Радою, носить ознаки корупції, оскільки порушує рівність між громадянами і встановлює особливі преференції для високопосадовців – ставлеників влади.

Олег Ляшко Олег Ляшко , Народний депутат України, лідер Радикальної партії
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram