Футбол по-гуцульски

Истории из жизни простых футболистов, которые играют за ФК «Гуцульщина» в чемпионате Ивано-Франковской области

Футбол по-гуцульски

«Гуцульщина» прописана майже в серці Карпат - у столиці гуцульського краю Косові. Цим фактом пояснюються і деякі цікавинки, пов'язані з командою.

Через те, що знайти у горах рівний клаптик землі не так вже й легко, футбольне поле, на якому грає команда, розташоване під невеличким нахилом. Перед початком гри хлопці з “Гуцульщини” завжди вибирають ту половину, яка нижче. Щоб у другому таймі, коли сил вже меншає, не бігти “під гірку”. Саме через це у другій 45-хвилинці команда завжди забиває більше голів, ніж у першій.

“Гуцульщина” має свого суперфана. Це дід Юзик. Від 2003-го року він не пропустив жодного домашнього матчу команди. Худоба діда Юзика уже багато років пасеться поряд з футбольним полем. Одного разу у Косів приїхав ФК “Гвіздець”. Програвши, хлопці у якості втішного призу прихопили й одну з корів діда Юзика. Відтоді він прописався на “фан-секторі” - звідти легше контролювати корів.

Худоба діда Юзика інколи заходить на “смарагдовий газон”. Коли таке трапляється, клуб суттєво економить на газонокосарці, адже поле і так ідеально вистрижене. Але виникає інша проблема, і клубові спочатку доводиться задіювати план “Перехоплення”, а потім — “Сирена”. Гравців обох команд попереджають, що сьогодні їм заборонено робити підкати, а по полю краще пересуватися стрибками. Щодо воротарів, котрі в “ці дні” ніколи не плюють на рукавички, то їм безкоштовно видаються поліетиленові пакетики, які вони одягають поверх рукавичок і змінюють після кожного контакту з м'ячем. За дивним збігом обставин, в такі дні команди ніколи не забивають голи головою...

Одного разу на оглядини до Гуцульщини приїжджав Артем Мілевський, ще на Maseratti. Але подивившись на раритетний транспорт місцевих хлопців — трофейний німецькій мотоцікль BMW R-35, легендарні “Трабант” і “Волинь” - зрозумів, що морально не готовий до такого трансферу. “Я не вытрымаю канкурэнцыі”, - сказав Артем і поїхав геть.

Хлопці з “Гуцульщини” не хапають зірок з неба і більшість з них ніколи не вийде за межі чемпіонату області. Але вони — справжні. І грають у футбол від чистого серця, а не за гроші.

Довідка LB.ua

“Гуцульщина" - футбольний клуб з міста Косів Івано-Франківської області. Команда є незмінним учасником змагань в обласних турнірах.

Досягнення:

- фіналіст Кубка області-1962

- переможець першості області 1970, 2002, 2007, 2011 рр.

Останні сезони:

2007 рік - 1 місце (друга ліга)

2008 рік - 13 місце (перша ліга)

2009 рік - 11 місце (друга ліга)

2010 рік - 3 місце (друга ліга)

2011 рік - 1 місце (друга ліга)

Свого часу в складі "Гуцульщини" виступав гравець львівських “Карпат”, учасник Ліги Європи та екс-гравець збірної України Ігор Худоб'як. Головний тренер "Гуцульщини" Богатчук І. М. тричі (у 2002, 2006 і 2007 роках) визнавався кращим тренером Івано-Франківщини.

Все записи блога
  • У битві горців вижив тільки один Ми показали, що приїхали у Яремче не задля прогулянки. Як не як, а помилуватися гірськими краєвидами могли і у себе вдома - у Косові. Тож "Карпати" отримали справжній бій
  • Благословіння від Отця Романа — і “Гуцульщина” знову виграє Перед матчем, що відкривав футбольний сезон у Косові, відбулося підняття прапорів, а греко-католицький священник отець Роман і його православний колега виступили з напутнім словом…